Er zijn bijvoorbeeld twee exemplaren bij van de 9-3 cabriolet ‘Independence Edition’, een speciale uitvoering die in 2011 is gemaakt ter ere van één jaar onafhankelijkheid. Er zouden er 366 van worden gebouwd maar de productie werd stilgezet door het faillissement. Over de hele wereld zijn er maar 38 exemplaren van te vinden. "De allerlaatste auto’s die Saab heeft geproduceerd worden nu te koop aangeboden. Wij verwachten veel belangstelling van Saab-fans van over de hele wereld", zegt Per Blomberg van veilinghuis KVD Kvarndammen. Bovendien zijn er ook achttien van de dertig splinternieuwe Saabs 9-5 SportCombi en 29 van de 54 Saabs 9-5 sedan van het model 2012. Uit de ongeveer zevenhonderd stuks van de Saab 9-4X suv, zijn er tien in de veiling opgenomen. Daaronder bevindt zich de auto met het nummer 1 voor de europese markt.  Last but not least is de bedrijfsauto van Victor Muller er ook bij. Dat is een 9-5 Aero V6 (300 pk). De auto’s worden apart verkocht en het bieden vindt plaats op de website van  KVD Kvarndammen. Daarop staan informatie en foto’s van de auto’s.

Meer informatie over het faillissement van Saab. 

SAAB enthusiast car auction dec 2012.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding