In alle gevallen werden de banden van geparkeerde auto’s gestolen. De dieven zetten de voertuigen op blokken en gaan er vervolgens met de complete wielen vandoor. De Telegraaf meldt dat de politie in de regio Arnhem in het afgelopen weekeinde ongeveer tien aangiftes binnen kreeg van gestolen winterbanden. De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) zegt dat er mogelijk sprake is van een nieuwe trend.

Niemand durft nog te zeggen waar de winterbanden blijven. Tot dusverre zijn er nog geen dieven betrapt of aangehouden.

In alle gevallen werden de banden van geparkeerde auto’s gestolen. Volgens de politie kan diefstal van winterbanden een stuk moeilijker worden gemaakt door zogeheten velgsloten op de wielen te monteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding