Het blad peilt de betrouwbaarheid, kwaliteit op de lange termijn en de klanttevredenheid van twintig in Duitsland verkochte automerken. De nadruk ligt op auto’s van drie tot zeven jaar oud. Het eindoordeel stoelt op een representatieve enquête onder negenduizend automobilisten, de hoeveelheid recalls, het meest recente TÜV-Report, een duurtest van 100 duizend kilometer, klachten van Auto Bild-lezers, tests in de werkplaats en de afwikkeling van garantie door de fabrikant en importeur. Alle criteria hebben een even sterke weging in het eindoordeel.

In de afgelopen twee jaar stond Hyundai op de eerste plaats, maar die plek is nu verruild voor de vijfde stek. Niet omdat de voertuigen ineens slechter zijn geworden, stelt Auto Bild, maar omdat behalve de nieuwe koploper Toyota ook  Honda, Mercedes en Skoda zich sterker hebben verbeterd. Hieronder ziet u de huidige ranking en tussen haakjes die van 2011.

1. Toyota (2)

2. Honda (2)

Mercedes (6)

4. Skoda (5)

5. Hyundai (1)

6. Audi (6)

BMW (6)

Mazda (2)

VW (12)

10. Mitsubishi (9)

11. Seat (10)

12. Kia (14)

13. Suzuki (10)

14. Ford (14)

15. Nissan (13)

16. Opel (17)

17. Renault (16)

18. Fiat (18)

19. Citroën (19)

20. Peugeot (20)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding