Bij Mitsubishi’s hoofdkantoor in Tokio en bij vestigingen voor kwaliteitscontroles kwam een twaalftal  inspecteurs van het transportministerie onaangekondigd een kijkje nemen. Ook verschillende dealervestigingen zijn bezocht. Verzet van de fabrikant was er niet: men werkt volop mee en zegt toe het nodige te zullen ondernemen om voor eens en altijd af te rekenen met de kwaliteitsproblemen.

De autofabrikant liet vorige week weten dat meer dan een miljoen auto’s terug moeten naar de dealer in verband met olielekkage. Door dit mankement kan onverwacht de motor afslaan. Het gaat niet om een eenmalig incident, aangezien Mitsubishi al eerder werd geplaagd door mankementen met zijn producten. Het ministerie van Transport wil met de invallen Mitsubishi de duimschroeven aandraaien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding