Hamer-directeur Fons Jans en zijn teamgenoten strandden tijdens de derde etappe na de eerste waypoint in een duin en waren uren bezig met uitgraven. Desondanks en ondanks technische problemen kreeg men de truck weer aan het rijden. Gezien echter de nadien gemiste waypoints en te late binnenkomst in het bivak werd de afvaardiging uit de wedstrijd genomen. In de eerste twee etappes was ook al tijdverlies geleden.

Jans zelf toont zich realistisch: "Wees eerlijk, dit is natuurlijk dé Dakar. Dit is wat het spannend maakt. Wij hebben het technisch gehaald, alleen paste het niet in het tijdschema van de organisatie. Regels zijn regels en de Dakar is nu even sterker. Maar ik ben super trots op ons team." Team Hamer blijft overigens de komende anderhalve week gewoon de rally meerijden, zij het niet meer over het wedstrijdparcours.

Zie ook www.hamerdakar.nl. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding