Dat werd vandaag (donderdag 24/1) bekendgemaakt. Daarnaast gaan beide partijen een nieuwe sportwagen ontwikkelen en ook samen kijken naar mogelijke innovaties op het gebied van lichte materialen en nieuwe types accu’s.

Het nieuwe verdrag tussen beide autoproducenten is een uitbreiding van een oude overeenkomst uit 2011. Daarin werd kortgesloten dat BMW dieselmotoren aan Toyota ging leveren, in ruil voor de expertise van de Japanners op het gebied van hybridetechnologie. De plannen om ook de productie van de systemen voor brandstofcellen te combineren, werden in juni van het afgelopen jaar voor het eerst geopperd.

Als onderdeel van de nieuwe deal zal BMW wederom motoren leveren voor de Japanse modellen, die vanaf 2014 op de Europese markt verschijnen. De Duitsers hopen met de samenwerking een betere concurrentiepositie ten opzichte van Volkswagen te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding