Dat maakte ’s werelds grootste autoproducent vandaag bekend. Deze keer gaat het om 901 duizend wagens van het type Corolla en Corolla Matrix. Daarnaast moeten ook nog eens ongeveer 385 duizend Lexus IS-auto’s terug voor controle. Bij de Corolla’s controleert men op mogelijke problemen met de airbags en de veiligheidsriemen. Een programmeerfout in de elektronica kan ervoor zorgen dat een airbag zonder reden wordt opgeblazen tijdens het rijden. Ook zou zo’n chipfout de reden zijn dat riemen ineens worden strakgetrokken. Bij de Lexus zijn er problemen met de bevestiging van de ruitenwissers. Het gaat hoofdzakelijk om auto’s die zijn verkocht in Noord-Amerika en Japan. Toyota heeft als beleid mogelijke problemen actief te laten controleren en het merk communiceert er openlijk over.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding