Winterkorn: 17,5 miljoen euro is genoeg

VW-topman Martin Winterkorn vindt dat hij genoeg verdient, zegt hij in een interview met der Spiegel.

Inclusief bonussen was Winterkorn in 2011 goed voor 17,5 miljoen euro. Bij onveranderd beleid toucheert hij over 2012 waarschijnlijk circa twintig miljoen euro, gezien de aanhoudende verkoopsuccessen van Volkswagen. Winterkorns salaris wordt daar sterk door bepaald. Een sprong van 2,5 miljoen euro "is de mensen niet meer uit te leggen, ook al is ons concern nog zo succesvol."

Volgens Winterkorn zou het goed zijn als de raad van toezicht de regels voor de honoraria van de raad van bestuur verandert. In het interview neemt hij er zelfs een voorschot op. "Ik ga er vanuit dat ik over het jaar 2012 minder ontvang dan over 2011." Of dat ook gaat gebeuren, blijft nog even afwachten: pas uit de balanspresentatie, volgende maand, zal blijken of en hoe de vergoedingsregels zijn aangepast.

Net als in ons land laait ook in Duitsland geregeld de discussie op over het thema topinkomens. BMW-topman Norbert Reithofer ontving in 2011 ruim zes miljoen euro; zijn concullega Dieter Zetsche was bij Daimler goed voor bijna negen miljoen euro. Net als bij Winterkorn staat ook van hen nog niet vast welk bedrag ze vorig jaar kregen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Winterkorn: 17,5 miljoen euro is genoeg - Automobielmanagement.nl

Winterkorn: 17,5 miljoen euro is genoeg

VW-topman Martin Winterkorn vindt dat hij genoeg verdient, zegt hij in een interview met der Spiegel.

Inclusief bonussen was Winterkorn in 2011 goed voor 17,5 miljoen euro. Bij onveranderd beleid toucheert hij over 2012 waarschijnlijk circa twintig miljoen euro, gezien de aanhoudende verkoopsuccessen van Volkswagen. Winterkorns salaris wordt daar sterk door bepaald. Een sprong van 2,5 miljoen euro "is de mensen niet meer uit te leggen, ook al is ons concern nog zo succesvol."

Volgens Winterkorn zou het goed zijn als de raad van toezicht de regels voor de honoraria van de raad van bestuur verandert. In het interview neemt hij er zelfs een voorschot op. "Ik ga er vanuit dat ik over het jaar 2012 minder ontvang dan over 2011." Of dat ook gaat gebeuren, blijft nog even afwachten: pas uit de balanspresentatie, volgende maand, zal blijken of en hoe de vergoedingsregels zijn aangepast.

Net als in ons land laait ook in Duitsland geregeld de discussie op over het thema topinkomens. BMW-topman Norbert Reithofer ontving in 2011 ruim zes miljoen euro; zijn concullega Dieter Zetsche was bij Daimler goed voor bijna negen miljoen euro. Net als bij Winterkorn staat ook van hen nog niet vast welk bedrag ze vorig jaar kregen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding