Proef om gestolen auto’s sneller terug te vinden

Staatssecretaris Fred Teeven heeft het startschot gegeven voor een pilot waarmee gestolen auto’s sneller als vermist worden gesignaleerd.

Binnen twee uur na de melding van de vermissing moet het kenteken (inter)nationaal geregistreerd staan. De pilot wordt gehouden in de politieregio Brabant Oost en duurt zes maanden. Als de proef succesvol verloopt, wordt de aanpak landelijk doorgevoerd.

De snellere signalering wordt mogelijk doordat verzekeraars, politie en RDW nauwer met elkaar gaan samenwerken. Direct na de melding van een autodiefstal maakt het VbV – Vermiste Autoregister een digitale melding aan die hij vervolgens doorstuurt naar het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Daar wordt de digitale melding verwerkt tot een aangifte in het registratiesysteem van de politie.

Teeven benadrukte bij de ondertekening van het convenant tussen de RDW, de politie, het Verbond van Verzekeraars en de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) dat snellere registratie noodzakelijk is, omdat gestolen auto’s nu vaak binnen enkele uren het land uit zijn. In het afgelopen jaar zijn 11.396 personenauto’s in ons land gestolen, 262 minder dan in 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Proef om gestolen auto’s sneller terug te vinden - Automobielmanagement.nl

Proef om gestolen auto’s sneller terug te vinden

Staatssecretaris Fred Teeven heeft het startschot gegeven voor een pilot waarmee gestolen auto’s sneller als vermist worden gesignaleerd.

Binnen twee uur na de melding van de vermissing moet het kenteken (inter)nationaal geregistreerd staan. De pilot wordt gehouden in de politieregio Brabant Oost en duurt zes maanden. Als de proef succesvol verloopt, wordt de aanpak landelijk doorgevoerd.

De snellere signalering wordt mogelijk doordat verzekeraars, politie en RDW nauwer met elkaar gaan samenwerken. Direct na de melding van een autodiefstal maakt het VbV – Vermiste Autoregister een digitale melding aan die hij vervolgens doorstuurt naar het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Daar wordt de digitale melding verwerkt tot een aangifte in het registratiesysteem van de politie.

Teeven benadrukte bij de ondertekening van het convenant tussen de RDW, de politie, het Verbond van Verzekeraars en de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) dat snellere registratie noodzakelijk is, omdat gestolen auto’s nu vaak binnen enkele uren het land uit zijn. In het afgelopen jaar zijn 11.396 personenauto’s in ons land gestolen, 262 minder dan in 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding