Het chauffeursprogramma ‘Onderweg’ was één van de populairste Nederlandstalige uitzendingen van de Wereldomroep. Door bezuinigingen dreigde het programma in het voorjaar van 2012 te moeten stoppen. Door steun van het bedrijfsleven en donateurs van de Stichting Steun Onderweg kon het radioprogramma een succesvolle doorstart maken bij Transportradio. "Het succes blijkt onder andere uit de honderden reacties die wij dagelijks ontvangen via SMS, e-mail, facebook en twitter. Via internet bereiken we met onze programma’s ook Nederlanders in andere werelddelen. Vanuit de Verenigde Staten, Canada en Australië laten zij weten onze uitzendingen op prijs te stellen. Mede hierdoor hebben we dan ook vertrouwen in de toekomst. Daarom hebben we het contract met de kortegolfzender onlangs tot eind oktober 2013 verlengd", zegt Van Beeten.

Live-uitzendingen

Transportradio informeert wekelijks ruim honderdduizend chauffeurs en anderen die werkzaam zijn in de transport- en logistieke sector. Hoewel tijdens het programma ‘Onderweg’ de doelgroep primair bestaat uit Nederlandstalige beroepschauffeurs, die overal in Europa aan het werk zijn, wordt het programma ook beluisterd door andere weggebruikers, de scheepvaart en door ex-pats en emigranten. Op werkdagen zendt Transportradio van 10 tot 12 uur live uit via de kortegolf op 6095 kHz. Daarnaast is Transportradio is 24 uur per dag te beluisteren via de live-internetstream http://www.transportradio.nl/ en de gratis Transportradio App voor laptop, tablet en smartphone.

Van Beeten tot slot: "Tijdens de live-uitzendingen besteden we ruime aandacht aan het laatste nieuws uit de bedrijfsauto- en personenwagenwereld, inclusief live-info vanaf autoshows en beurzen. Alle mogelijke actualiteiten uit de automotive-sector komen aanbod. Tevens is er voortdurend actuele Europese reis- en verkeersinformatie. Dit gebeurt door partner ANWB en door chauffeurs die vertragingen melden voor hun collega’s die ook onderweg zijn. Verder het actuele weer uit binnen- en buitenland van partner Weerplaza, diefstalmeldingen van trucks en ander materieel, maar ook felicitaties en aandacht voor chauffeursactiviteiten. Wij zijn blij dat wij deze mix, gecombineerd met gevarieerde muziek, kunnen blijven uitzenden. Het programma voorziet duidelijk in een behoefte. De chauffeur krijgt de informatie die hem echt aanspreekt, onze parners bereiken rechtstreeks een belangrijke doelgroep. En wij maken aansprekende radio. Het is mooi dat Onderweg bij Transportradio behouden is gebleven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding