De RDW verwacht dat de nieuwe kentekenreeks twee jaar mee gaat, omdat uitsluitend de K, S, T, X en Z als beginletter gebruikt worden. Andere medeklinkers worden onder meer gebruikt voor exportkentekens en bromfietsen. De nieuwe serie gaat daarom een stuk korter mee dan de vorige reeks kentekens.

De primeur van de nieuwe serie is voor een Kia Picanto, die adjunct directeur Robert-Jan Vermeulen van Stichting Save the Children vandaag ontvangt van Kia-dealer Autohaag Zeeuw in samenwerking met Kia Motors Nederland. De nieuwe combinatie bestaat uit 1 cijfer, 3 letters en weer 2 cijfers: 1-KBB-00.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. De Kia Picanto was in februari de bestverkochte auto van Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding