Volgens de fabrikant van elektrische auto’s  heeft Top Gear in 2008 beelden in scene gezet waarin een Roadster zonder stroom zou zijn komen te zitten. Dat feit zou slechte invloed hebben gehad op de verkopen van Tesla. Maar volgens rechter Martin Moore-Bick heeft de bedoelde uitzending van Top Gear een ‘redelijke kijker’ niet laten denken dat de actieradius minder is dan de door Tesla opgegeven tweehonderd mijl  onder normale rijcondities.

Topman Elon Musk van Tesla heeft vorige maand ook van een artikel in The New York Times gezegd dat het ‘nep’ was. In dat artikel schreef journalist John Broder dat de Tesla Model S tekortschoot in z’n actieradius. The New York Times heeft wel deels bakzeil gehaald naar aanleiding van de opmerkingen van Musk. Andy Wilman, de producer van Top Gear, is blij dat de rechtbank in hoger beroep blijft bij de eerdere uitspraak.

BBC toonde een test met de Tesla Roadster in 2008, waarin twee auto’s op een testbaan tot het uiterste werden getest op het vlak van prestaties en acceleratie, topsnelheid, bochtengedrag en handling.  Top Gear zegt dat de auto stil viel na 55 mijl. Tesla claimt dat het voor 171 duizend pond aan verkopen is misgelopen als gevolg van de uitzending.  (bron: Automotive News Europe)