Audi bevecht Qoros om gebruik letter Q

Audi sleepte de Chinese autobouwer Qoros vanwege de rechten om het gebruik van de letter Q in de modelnamen.

Het Chinees-Israëlische merk Qoros kreeg een claim aan de broek van Audi, die zegt dat de naam van de nieuwe auto GQ3 inbreuk doet op zijn recht van het gebruik van de letter Q voor auto’s. Maar de rechtbank in Geneve oordeelde dat Audi aan Qoros vijftienduizend Zwitserse franks moet betalen en verwierp het verzoek van de Duitse premiumfabrikant om een bevel dat Qoros zou verbieden de letter Q te gebruiken. Audi is van mening dat Qoros inbreuk doet op zijn rechten op die letter voor suv’s.

Audi heeft eerder in Duitsland een soortgelijke zaak gewonnen. De rechtbank in Hamburg veroordeelde Qoros ertoe de naam van de auto te veranderen in Qoros 3 sedan. "De letter Q is een beschermd deel van ons merkportfolio. Als een andere fabrikant de letter Q gaat gebruiken, treft ons dat natuurlijk", aldus een vertegenwoordiger van Audi in de krant Die Welt. Quoros is van mening dat de modelnaam GQ3 niet tot verwarring zal leiden. De letter Q staat gewoon voor Qoros. Bovendien zou GQ3 slechts een werknaam zijn en niet de definitieve modelnaam.

De actie van Audi verraste Qoros omdat het zo in tegenstelling is met de houding van Audi een jaar geleden. Toen Qoros een aantal ‘trademarks’ aanvroeg bij de Europese autoriteit (Office for Harmonization in the Internal Market) heft die Audi van de aanvraag in kennis gesteld. Audi nam kennis van de aanvragen voor de namen RQ3 en RQ5 maar heeft geen bezwaar ingediend, aldus Qoros-woordvoerder Eric Geers. Vijf maanden later zijn de namen toegekend aan Qoros.

Stem mee op de poll over Qoros op de homepage van deze site.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi bevecht Qoros om gebruik letter Q - Automobielmanagement.nl

Audi bevecht Qoros om gebruik letter Q

Audi sleepte de Chinese autobouwer Qoros vanwege de rechten om het gebruik van de letter Q in de modelnamen.

Het Chinees-Israëlische merk Qoros kreeg een claim aan de broek van Audi, die zegt dat de naam van de nieuwe auto GQ3 inbreuk doet op zijn recht van het gebruik van de letter Q voor auto’s. Maar de rechtbank in Geneve oordeelde dat Audi aan Qoros vijftienduizend Zwitserse franks moet betalen en verwierp het verzoek van de Duitse premiumfabrikant om een bevel dat Qoros zou verbieden de letter Q te gebruiken. Audi is van mening dat Qoros inbreuk doet op zijn rechten op die letter voor suv’s.

Audi heeft eerder in Duitsland een soortgelijke zaak gewonnen. De rechtbank in Hamburg veroordeelde Qoros ertoe de naam van de auto te veranderen in Qoros 3 sedan. "De letter Q is een beschermd deel van ons merkportfolio. Als een andere fabrikant de letter Q gaat gebruiken, treft ons dat natuurlijk", aldus een vertegenwoordiger van Audi in de krant Die Welt. Quoros is van mening dat de modelnaam GQ3 niet tot verwarring zal leiden. De letter Q staat gewoon voor Qoros. Bovendien zou GQ3 slechts een werknaam zijn en niet de definitieve modelnaam.

De actie van Audi verraste Qoros omdat het zo in tegenstelling is met de houding van Audi een jaar geleden. Toen Qoros een aantal ‘trademarks’ aanvroeg bij de Europese autoriteit (Office for Harmonization in the Internal Market) heft die Audi van de aanvraag in kennis gesteld. Audi nam kennis van de aanvragen voor de namen RQ3 en RQ5 maar heeft geen bezwaar ingediend, aldus Qoros-woordvoerder Eric Geers. Vijf maanden later zijn de namen toegekend aan Qoros.

Stem mee op de poll over Qoros op de homepage van deze site.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding