Belgisch F1-circuit Spa Franchorchamps moet themapark worden

Het Belgische F1-circuit van Spa Francorchamps moet een groot themapark worden, waar mobiliteit samen met leven in de natuur centraal staan. Het grote voorbeeld is het Epcot Center in het Walt Disney Park in Florida.

De uitvoering van de plannen zal zeker zestig miljoen euro kosten maar dan zou de attractie ook zo’n zeshonderdduizend bezoekers per jaar kunnen trekken naar dit achtergebleven deel van Wallonië. Het plan is ook afkomstig van de regering van dat Franstalige deel van België. Het gewest is de belangrijkste eigenaar van het circuit maar dat betekent ook dat het er jaarlijks miljoenen moet bijleggen. Minister van economie Marcourt hoopt met een themapark dat geld – en meer – te kunnen terugverdienen. Op Spa Francorchamps vindt overigens dit jaar in het weekend van 24 en 25 augustus de Belgische Grand Prix plaats. De eerste 24 uur van Francorchamps is dan inmiddels al bijna negentig jaar geleden en werd gewonnen door een Alfa Romeo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgisch F1-circuit Spa Franchorchamps moet themapark worden - Automobielmanagement.nl

Belgisch F1-circuit Spa Franchorchamps moet themapark worden

Het Belgische F1-circuit van Spa Francorchamps moet een groot themapark worden, waar mobiliteit samen met leven in de natuur centraal staan. Het grote voorbeeld is het Epcot Center in het Walt Disney Park in Florida.

De uitvoering van de plannen zal zeker zestig miljoen euro kosten maar dan zou de attractie ook zo’n zeshonderdduizend bezoekers per jaar kunnen trekken naar dit achtergebleven deel van Wallonië. Het plan is ook afkomstig van de regering van dat Franstalige deel van België. Het gewest is de belangrijkste eigenaar van het circuit maar dat betekent ook dat het er jaarlijks miljoenen moet bijleggen. Minister van economie Marcourt hoopt met een themapark dat geld – en meer – te kunnen terugverdienen. Op Spa Francorchamps vindt overigens dit jaar in het weekend van 24 en 25 augustus de Belgische Grand Prix plaats. De eerste 24 uur van Francorchamps is dan inmiddels al bijna negentig jaar geleden en werd gewonnen door een Alfa Romeo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding