Volgens Bovag hebben tot nu toe slechts enkele honderden automobilisten verspreid over het land hun vroeg geplande zomerbandenwissel voor deze week (of volgende week) naar een later tijdstip verzet. "Naar schatting een zelfde aantal consumenten heeft vorige week de winterbanden al omgewisseld voor zomerbanden en is de afgelopen dagen van een koude kermis thuisgekomen", aldus Bovag. "Een enkeling is zelfs teruggewisseld naar winterrubber." Met name in de zuidelijke provincies hadden vorige week al diverse automobilisten hun winterbanden laten wisselen. Daar steeg het kwik gedurende enkele dagen tot 18 graden Celsius.

Volgens René Lamers, buitendienstmedewerker van Bovag Autodealers, zijn de automobilisten die alweer waren overgestapt op zomerrubber. "Als ik om mij heen kijk zie ik nog heel veel automobilisten die gewoon op winterbanden rijden. En die doen dat vermoedelijk nog wel een paar weken. Want er zijn er heel veel die bewust wachten tot na Pasen, omdat ze nog voor een korte vakantie naar Duitsland of Oostenrijk gaan. En daar zijn winterbanden in deze omstandigheden verplicht.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding