Hoogste punt in duurzame renovatie Bovag-huis bereikt

Heembouw en Kuijpers werken in opdracht van Bovag aan de renovatie van het Bovag-huis in Bunnik. In oktober 2012 ging de bouw officieel van start. In augustus 2013 wordt het nieuwe pand opgeleverd en oktober in gebruik genomen. Inmiddels is het hoogste punt van het gebouw bereikt.

Dit werd vorige week door Bovag met alle betrokken bouwpartners gevierd. Het huidige pand van Bovag, langs de A12 in Bunnik, wordt volledig gerenoveerd en bestaat straks uit ongeveer 3.500 m2 aan vloeroppervlak. Als de renovatie achter de rug is, staat er een modern kantoorgebouw met flexibele werkplekken voor de medewerkers. Daarnaast wordt het pand verduurzaamd.

‘Het is al duurzaam om te renoveren in plaats van te slopen en nieuw te bouwen’, legt Ad Borgers, commercieel manager bij Kuijpers uit. ‘In juli 2012 is het gebouw eerst gestript, daarna naar voren uitgebouwd en vervolgens is er een leistenen gevel gebouwd. Ook werken wij er aan om het gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken. Het oude gebouw heeft nu energielabel D. Als de renovatie klaar is, heeft het energielabel A. Om dit te realiseren wordt onder andere de CO2 uitstoot gereduceerd en gebruik gemaakt van een warmte koude opslag’, aldus Borgers. Het ontwerp is gemaakt door Zeinstra Veerbeek Architecten.

Door het bereiken van deze mijlpaal, komt het einddoel, de oplevering medio augustus 2013, weer een stap dichterbij. ‘Na 23 jaar werd het hoog tijd dat het Bovag-huis een nieuwe uitstraling zou krijgen’, aldus Robert Clement, projectmanager van de renovatie en directeur Vermogen bij Bovag. Het Bovag-huis is ten slotte het visitekaartje van de mobiliteitsbranche in Nederland, daar hoort een modern en duurzaam huis voor onze leden bij.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoogste punt in duurzame renovatie Bovag-huis bereikt - Automobielmanagement.nl

Hoogste punt in duurzame renovatie Bovag-huis bereikt

Heembouw en Kuijpers werken in opdracht van Bovag aan de renovatie van het Bovag-huis in Bunnik. In oktober 2012 ging de bouw officieel van start. In augustus 2013 wordt het nieuwe pand opgeleverd en oktober in gebruik genomen. Inmiddels is het hoogste punt van het gebouw bereikt.

Dit werd vorige week door Bovag met alle betrokken bouwpartners gevierd. Het huidige pand van Bovag, langs de A12 in Bunnik, wordt volledig gerenoveerd en bestaat straks uit ongeveer 3.500 m2 aan vloeroppervlak. Als de renovatie achter de rug is, staat er een modern kantoorgebouw met flexibele werkplekken voor de medewerkers. Daarnaast wordt het pand verduurzaamd.

‘Het is al duurzaam om te renoveren in plaats van te slopen en nieuw te bouwen’, legt Ad Borgers, commercieel manager bij Kuijpers uit. ‘In juli 2012 is het gebouw eerst gestript, daarna naar voren uitgebouwd en vervolgens is er een leistenen gevel gebouwd. Ook werken wij er aan om het gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken. Het oude gebouw heeft nu energielabel D. Als de renovatie klaar is, heeft het energielabel A. Om dit te realiseren wordt onder andere de CO2 uitstoot gereduceerd en gebruik gemaakt van een warmte koude opslag’, aldus Borgers. Het ontwerp is gemaakt door Zeinstra Veerbeek Architecten.

Door het bereiken van deze mijlpaal, komt het einddoel, de oplevering medio augustus 2013, weer een stap dichterbij. ‘Na 23 jaar werd het hoog tijd dat het Bovag-huis een nieuwe uitstraling zou krijgen’, aldus Robert Clement, projectmanager van de renovatie en directeur Vermogen bij Bovag. Het Bovag-huis is ten slotte het visitekaartje van de mobiliteitsbranche in Nederland, daar hoort een modern en duurzaam huis voor onze leden bij.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding