"In een land waar geen enkele vorm van winterbandenplicht geldt, zijn dit bijzondere cijfers", zegt branchemanager Edwin Brinksma van Vereniging VACO.

VACO komt met de cijfers naar aanleiding van het eerste lustrum van ‘De Bandenwisselweken’.  De  campagne moest de automobilist bewust maken van het belang om de juiste band in het juiste seizoen te gebruiken. De Bandenwisselweken starten traditioneel tijdens de ingang van de zomertijd. Maar hoewel de astronomische lente begon op 20 maart bleven de temperaturen ver onder het gemiddelde. Om die reden is de start van de campagne een week uitgesteld. Overigens gebeurde dat ook vijf jaar geleden, bij de start van de allereerste campagneperiode.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding