Miljoenen auto’s terug naar dealer wegens airbagproblemen

De Japanse autofabrikanten Toyota, Nissan en Honda roepen samen wereldwijd 3 miljoen auto’s terug naar de dealer wegens problemen met de airbag.

Dat werd vandaag (donderdag) bekendgemaakt. Toyota maakte bekend wereldwijd 1,73 miljoen auto’s terug te roepen, waarvan 580.000 in Noord-Amerika en 490.000 in Europa. Volgens Toyota zijn er geen ongevallen of verwondingen bekend door het defect. Het gaat bij Toyota om auto’s die gebouwd zijn tussen november 2000 en maart 2004.

Bij Honda gaat het om 1,14 miljoen auto’s wereldwijd en door Nissan worden in Japan ruim 137.000 auto’s teruggeroepen.

Door een probleem met een onderdeel in de airbag bestaat de kans dat die spontaan kan opblazen of dat de veiligheidsriemen worden aangetrokken. De airbags werden gemaakt door het Japanse bedrijf Takata.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljoenen auto’s terug naar dealer wegens airbagproblemen - Automobielmanagement.nl

Miljoenen auto’s terug naar dealer wegens airbagproblemen

De Japanse autofabrikanten Toyota, Nissan en Honda roepen samen wereldwijd 3 miljoen auto’s terug naar de dealer wegens problemen met de airbag.

Dat werd vandaag (donderdag) bekendgemaakt. Toyota maakte bekend wereldwijd 1,73 miljoen auto’s terug te roepen, waarvan 580.000 in Noord-Amerika en 490.000 in Europa. Volgens Toyota zijn er geen ongevallen of verwondingen bekend door het defect. Het gaat bij Toyota om auto’s die gebouwd zijn tussen november 2000 en maart 2004.

Bij Honda gaat het om 1,14 miljoen auto’s wereldwijd en door Nissan worden in Japan ruim 137.000 auto’s teruggeroepen.

Door een probleem met een onderdeel in de airbag bestaat de kans dat die spontaan kan opblazen of dat de veiligheidsriemen worden aangetrokken. De airbags werden gemaakt door het Japanse bedrijf Takata.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding