408,48: Bugatti Veyron snelste open wagen ter wereld

De Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse heeft een wereldrecord voor open productiewagens neergezet: 408,48 km/h.

Dat gebeurde op de testbaan van Ehra-Lessien en is bevestigd door de onafhankelijke Duitse keuringsinstantie TÜV. De recordauto werd gereden door de Chinese coureur Anthony Liu en wordt getoond op de autotentoonstelling van Sjanghai (21-29 april).

In 2010 behaalde de gesloten Bugatti Veyron 16.4 Super Sport een topsnelheid van 431,072 km/h. Dit record is officieel bevestigd door zowel de Duitse Organisatie voor Technische Inspectie en Certificering als de TÜV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

408,48: Bugatti Veyron snelste open wagen ter wereld - Automobielmanagement.nl

408,48: Bugatti Veyron snelste open wagen ter wereld

De Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse heeft een wereldrecord voor open productiewagens neergezet: 408,48 km/h.

Dat gebeurde op de testbaan van Ehra-Lessien en is bevestigd door de onafhankelijke Duitse keuringsinstantie TÜV. De recordauto werd gereden door de Chinese coureur Anthony Liu en wordt getoond op de autotentoonstelling van Sjanghai (21-29 april).

In 2010 behaalde de gesloten Bugatti Veyron 16.4 Super Sport een topsnelheid van 431,072 km/h. Dit record is officieel bevestigd door zowel de Duitse Organisatie voor Technische Inspectie en Certificering als de TÜV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding