VWE: in Nederland zijn 733 Maxima’s

Het Koninklijk Huis bezit diverse officiële koningsblauwe hofauto’s. VWE in Heerhugowaard is kennelijk in de oranjestemming en zocht uit welke auto’s Koningin Beatrix gedurende haar ambtstermijn had. En telde ook hoeveel auto’s van deze modellen er nog in Nederland rijden.

Lange tijd werd het koningspaar vervoerd in een koningsblauwe verlengde versie van het grootste Europese model van Ford. In 1980 was dat een Granada, opgevolgd door een Scorpio. Na een tweede Scorpio viel de keuze omstreeks 2004 op een Volvo S80.

Van het type Ford Granada rijden er vandaag de dag in totaal nog 382 exemplaren op de Nederlandse wegen, waarvan 93 in de kleur blauw. Van de ooit zo populaire Ford Scorpio zijn er in ons land nog maar 788 exemplaren, waarvan 178 blauwe. Volvo S80’s zijn er veel meer in ons wagenpark, namelijk maar liefst 12.253. Met dertig procent uitgevoerd in blauw, blijkt dit een zeer populaire kleur voor deze wagen. Van al deze modellen is er overigens geen enkel exemplaar geregistreerd in de kleur oranje.

Nog niet duidelijk is wat de officiële hofauto van het nieuwe koningspaar wordt. Ongeacht het merk en model, is de kans groot dat ook dit een koningsblauwe uitvoering wordt. De Nissan Maxima, die eind jaren ’80 haar intrede deed in Nederland, draagt weliswaar de naam van de toekomstige koningin, maar wordt in ons land al jaren niet meer geleverd. Er rijden in Nederland nog 733 Nissans Maxima rond.

Alle officiële auto’s van het Koninklijk Huis hebben de bekende kentekens, beginnende met AA, gevolgd door 1, 2 of 3 cijfers. Zo gebruikt Koningin Beatrix voor haar officiële hofauto’s onder andere het kenteken AA-95. Bij doorverkoop van een hofauto verliest het voertuig het AA-kenteken en wordt deze in de normale kentekenregistratie opgenomen, weet VWE.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VWE: in Nederland zijn 733 Maxima’s - Automobielmanagement.nl

VWE: in Nederland zijn 733 Maxima’s

Het Koninklijk Huis bezit diverse officiële koningsblauwe hofauto’s. VWE in Heerhugowaard is kennelijk in de oranjestemming en zocht uit welke auto’s Koningin Beatrix gedurende haar ambtstermijn had. En telde ook hoeveel auto’s van deze modellen er nog in Nederland rijden.

Lange tijd werd het koningspaar vervoerd in een koningsblauwe verlengde versie van het grootste Europese model van Ford. In 1980 was dat een Granada, opgevolgd door een Scorpio. Na een tweede Scorpio viel de keuze omstreeks 2004 op een Volvo S80.

Van het type Ford Granada rijden er vandaag de dag in totaal nog 382 exemplaren op de Nederlandse wegen, waarvan 93 in de kleur blauw. Van de ooit zo populaire Ford Scorpio zijn er in ons land nog maar 788 exemplaren, waarvan 178 blauwe. Volvo S80’s zijn er veel meer in ons wagenpark, namelijk maar liefst 12.253. Met dertig procent uitgevoerd in blauw, blijkt dit een zeer populaire kleur voor deze wagen. Van al deze modellen is er overigens geen enkel exemplaar geregistreerd in de kleur oranje.

Nog niet duidelijk is wat de officiële hofauto van het nieuwe koningspaar wordt. Ongeacht het merk en model, is de kans groot dat ook dit een koningsblauwe uitvoering wordt. De Nissan Maxima, die eind jaren ’80 haar intrede deed in Nederland, draagt weliswaar de naam van de toekomstige koningin, maar wordt in ons land al jaren niet meer geleverd. Er rijden in Nederland nog 733 Nissans Maxima rond.

Alle officiële auto’s van het Koninklijk Huis hebben de bekende kentekens, beginnende met AA, gevolgd door 1, 2 of 3 cijfers. Zo gebruikt Koningin Beatrix voor haar officiële hofauto’s onder andere het kenteken AA-95. Bij doorverkoop van een hofauto verliest het voertuig het AA-kenteken en wordt deze in de normale kentekenregistratie opgenomen, weet VWE.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding