Bonhams veilt 30 jaar verstopte E-Type voor 110k pond

Een Jaguar E-Type die meer dan dertig jaar verstopt was in een garage bracht 109 duizend pond op, drie keer de geschatte waarde. De auto is geveild door Bonhams in het RAF Museum in Hendon.

 

Bieders hadden veel belangstelling voor de roadster uit 1961, een van de meest aantrekkelijke van de E-Types.  Het betrof een van de eerste ‘flat floor’ 3.8-modellen, uit de eerste weken van de oproductie. De auto is ook een van de oudste rechtsgestuurde E-Types Roadsters die nooit is gerestaureerd. De auto was in een opnmerkelijk originele staat en had slechts 65 duizend mijl gereden.  De verkoper kocht de auto in 1965 en gebruikte hem regelmatig tot in de beginjaren tachtig. Toen werd de auto van de weg gehaal;d en in d egarage geparkeerd. Bonhams had de auto geschat op 25-30 duizend pond.  "We hadden acht telefonische bieders maar de auto is uiteindelijk verjkcojt aan een man in de zaal die meteen een bod deed van 40 duizend pond", aldus Bonhams. De auto is al bij zijn nieuwe eigenaar, een van de beste restaurateurs van E-Types in de UK. Hij zal de auto in nieuwstaat terugbrengen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Helaas heeft t verhaal tegenstrijdigheden wb de prijs…..

Geplaatst door: JP op

Wat is dan tegenstrijdig ? Er werd al direct 40 mille geboden terwijl er gerekend werd op 25 tot 30 mille.

Geplaatst door: Eduard Pijl op
Bonhams veilt 30 jaar verstopte E-Type voor 110k pond - Automobielmanagement.nl

Bonhams veilt 30 jaar verstopte E-Type voor 110k pond

Een Jaguar E-Type die meer dan dertig jaar verstopt was in een garage bracht 109 duizend pond op, drie keer de geschatte waarde. De auto is geveild door Bonhams in het RAF Museum in Hendon.

 

Bieders hadden veel belangstelling voor de roadster uit 1961, een van de meest aantrekkelijke van de E-Types.  Het betrof een van de eerste ‘flat floor’ 3.8-modellen, uit de eerste weken van de oproductie. De auto is ook een van de oudste rechtsgestuurde E-Types Roadsters die nooit is gerestaureerd. De auto was in een opnmerkelijk originele staat en had slechts 65 duizend mijl gereden.  De verkoper kocht de auto in 1965 en gebruikte hem regelmatig tot in de beginjaren tachtig. Toen werd de auto van de weg gehaal;d en in d egarage geparkeerd. Bonhams had de auto geschat op 25-30 duizend pond.  "We hadden acht telefonische bieders maar de auto is uiteindelijk verjkcojt aan een man in de zaal die meteen een bod deed van 40 duizend pond", aldus Bonhams. De auto is al bij zijn nieuwe eigenaar, een van de beste restaurateurs van E-Types in de UK. Hij zal de auto in nieuwstaat terugbrengen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Helaas heeft t verhaal tegenstrijdigheden wb de prijs…..

Geplaatst door: JP op

Wat is dan tegenstrijdig ? Er werd al direct 40 mille geboden terwijl er gerekend werd op 25 tot 30 mille.

Geplaatst door: Eduard Pijl op