Eén van hen heeft van collega’s uit de branche een ‘wildcard’ ontvangen, de andere negen zijn gekozen door consumenten die van begin maart tot eind april online hebben gestemd op hun favoriet.

De tien halve finalisten (in willekeurige volgorde):  AutoHaarhuis (Geesteren), Autobedrijf Neleman (Nieuwerkerk aan den IJssel), Autobedrijf Willekes (Ophemert), Auto & Service (Hengelo), Hofsink & Nijland (Hardenberg), Garage Henny Veenings (Wormerveer), Auto Service Klumpers (Goor), Auto Nol (Nijkerk), Marc Huisman (Alphen aan den Rijn), Vakgarage Brauckmann (Oostrum, wildcard).

Alle 3.400 bij Bovag aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden meedoen aan de verkiezing, die voor de zevende keer plaatsvindt. In de telling van de consumentenstemmen is rekening gehouden met het aantal medewerkers dat werkzaam is bij het autobedrijf. De halve finalisten krijgen binnenkort bezoek van een onafhankelijke keuringsinstantie, die aan de hand van een  checklist de ondernemers in kaart brengt. Vervolgens bepaalt een vakjury medio augustus de drie  finalisten. De ontknoping is op 1 oktober tijdens het Jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won autobedrijf Marco van Beek in Steenwijkerwold de titel.