De kersverse koning en koningin zullen onder meer informatie inwinnen ‘over de toekomst van en ontwikkelingen in de autosector’ tijdens hun werkbezoek aan Opel. De leden van de Nederlandse delegatie en de Hessense vertegenwoordigers zullen het daarbij onder meer over elektrische mobiliteit hebben. Vooral de Opel Ampera zal centraal staan. Als hulde aan het koningshuis worden een Opel Ampera en de gloednieuwe Cascada cabriolet in een oranje outfit gestoken.

Topman Karl-Thomas Neumann van Opel zal het koninklijk echtpaar verwelkomen bij hun bezoek aan Rüsselsheim. De ceo verheugt zich op het hooggeplaatste bezoek: "Het is voor ons een hele eer dat de nieuwe Nederlandse koning en koningin bij een van hun eerste officiële optredens een bezoek brengen aan Opel." Neumann wijst erop dat de Ampera marktleider is op de Nederlandse markt en in Europa." Na de verwelkoming zal het koninklijk echtpaar het Design Centre bezoeken en een technologische tentoonstelling (Green & Smart Mobility) in het Adam Opel Haus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding