CEO Hankook Tire op Forbes lijst

Cho Yang-Rai, CEO van het Zuid-Koreaanse Hankook Tire, is toegevoegd aan de Forbes lijst met miljardairs in de wereld. Dit meldt Forbes op haar website.

Reden is volgens Forbes dat de aandelen van het bedrijf zijn toegenomen in waarde. Hankook, ‘s werelds zevende bandenproducent, is in 1941 opgericht door Cho’s vader, Cho Hong-Je. Het bedrijf exporteert nu volgens Forbes banden naar 180 landen en had in het fiscale jaar 2012 een omzet van 6,44 miljard dollar.
Volgens Forbes bezit Cho Yang-Rai (75) 15,99% van Hankook Tire, dat is genoteerd aan de Zuid-Koreaanse aandelenbeurs. De aandelen in het bedrijf geven zijn vermogen een waarde van net iets meer dan 1 miljard dollar.

In april werd ook de Forbes lijst van 50 rijkste mensen in Zuid-Korea bekend gemaakt. Hier staat Cho op de 25e plaats met nog een vermogen van 905 miljoen dollar, aldus Forbes. Zijn jongste zoon Cho Hyun-Bum (41), Hankook’s marketingchef, staat ook op deze Zuid-Koreaanse lijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CEO Hankook Tire op Forbes lijst - Automobielmanagement.nl

CEO Hankook Tire op Forbes lijst

Cho Yang-Rai, CEO van het Zuid-Koreaanse Hankook Tire, is toegevoegd aan de Forbes lijst met miljardairs in de wereld. Dit meldt Forbes op haar website.

Reden is volgens Forbes dat de aandelen van het bedrijf zijn toegenomen in waarde. Hankook, ‘s werelds zevende bandenproducent, is in 1941 opgericht door Cho’s vader, Cho Hong-Je. Het bedrijf exporteert nu volgens Forbes banden naar 180 landen en had in het fiscale jaar 2012 een omzet van 6,44 miljard dollar.
Volgens Forbes bezit Cho Yang-Rai (75) 15,99% van Hankook Tire, dat is genoteerd aan de Zuid-Koreaanse aandelenbeurs. De aandelen in het bedrijf geven zijn vermogen een waarde van net iets meer dan 1 miljard dollar.

In april werd ook de Forbes lijst van 50 rijkste mensen in Zuid-Korea bekend gemaakt. Hier staat Cho op de 25e plaats met nog een vermogen van 905 miljoen dollar, aldus Forbes. Zijn jongste zoon Cho Hyun-Bum (41), Hankook’s marketingchef, staat ook op deze Zuid-Koreaanse lijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding