Het gaat om bepaalde modellen van de compacte Micra die tussen 2002 en 2006 zijn gemaakt in Japan en Groot-Brittannië. Ook de Nissan Cube van dezelfde bouwjaren moet terug naar de werkplaats.

Volgens Nissan is de bevestigingsmoer van het stuur van deze auto’s niet goed vastgedraaid. In het ergste geval kan de auto hierdoor onbestuurbaar worden. Er zouden nog geen ongelukken zijn gerapporteerd door het euvel.

Klant krijgt brief

"Klanten worden zo snel mogelijk aangeschreven met het verzoek om even bij de Nissan-dealer langs te gaan", zegt Nissan Nederland. Men stelt dat er in ons land nog geen meldingen zijn geweest van het probleem. De terugroepactie betreft hier ook alleen de Nissan Micra.

Volgens de Japanse autofabrikant kan het mankement worden verholpen door de moer aan te draaien of het stuurwiel te vervangen. De reparatie neemt ongeveer 40 minuten in beslag en de klant hoeft niets te betalen.