Ook grijze (derde plaats) en zilveren (vierde) voertuigen zijn nog steeds populair. Een ander opmerkelijk feit is dat zwarte effectkleuren met negentien procent in populariteit gestegen zijn. Ook het aandeel van andere effectkleuren groeit.  Volgens Dick van Duijvenvoorde, Technisch Accountmanager van Spies Hecker-importeur Metalak, gaat het vooral om lichte parelmoerkleuren. "Aangekleurde blanke lakken in rood en blauw zijn ook steeds vaker te zien."

Op deze trend reageert Spies Hecker met Permasolid Klarlack Additiven in speciale kleuren, zoals Renault Rouge Flamme. "Speciale afwerkingen zoals chroomzilver en matte effecten zijn ook nog veel gezien in de automobielindustrie, samen met meerlaags afwerking."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding