Verzekeringen duurder door goedkopere auto’s

De premies van autoverzekeringen stijgen extra vanwege de populariteit van kleine en goedkope auto’s. Dit blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

In het Nederlandse wagenpark neemt het aantal kleine goedkope auto’s verhoudingsgewijs toe. Ook de bijbehorende verzekeringspolissen zijn volgens Geld.nl goedkoper. Gevolg: verzekeraars zien hun premie-inkomsten afnemen. Tegelijkertijd neemt echter de schadelast voor de verzekeraars niet evenredig af, doordat schadereparaties volgens Geld.nl niet zo hard meedalen. "Hierdoor zien autoverzekeraars zich genoodzaakt de premies te verhogen, om de teruglopende premie-inkomsten te compenseren." Onlangs verhoogden de autoverzekeraars Avéro Achmea en Klaverblad al hun premies mede als gevolg van deze trend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzekeringen duurder door goedkopere auto’s - Automobielmanagement.nl

Verzekeringen duurder door goedkopere auto’s

De premies van autoverzekeringen stijgen extra vanwege de populariteit van kleine en goedkope auto’s. Dit blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

In het Nederlandse wagenpark neemt het aantal kleine goedkope auto’s verhoudingsgewijs toe. Ook de bijbehorende verzekeringspolissen zijn volgens Geld.nl goedkoper. Gevolg: verzekeraars zien hun premie-inkomsten afnemen. Tegelijkertijd neemt echter de schadelast voor de verzekeraars niet evenredig af, doordat schadereparaties volgens Geld.nl niet zo hard meedalen. "Hierdoor zien autoverzekeraars zich genoodzaakt de premies te verhogen, om de teruglopende premie-inkomsten te compenseren." Onlangs verhoogden de autoverzekeraars Avéro Achmea en Klaverblad al hun premies mede als gevolg van deze trend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding