Daarmee is hij een stevige 13 seconden sneller dan de 313 pk/820 Nm sterke R8 E-tron. Een klein jaar geleden ging deze Audi in een tijd van 8:09.099 minuten over de baan.

De elektrische SLS is meteen de eerste in serie geproduceerde emissieloze auto die het 20,832 kilometer lange circuit in de Eifel in minder dan 8 minuten aflegt. De recordtijd van de vleugeldeurenauto is inmiddels notarieel bekrachtigd. In Stuttgart spreekt men van een unicum, want het record is naar eigen zeggen niet snel meer te verbreken. De tijd zal het leren, want er staan altijd wel een aantal automerken te popelen om de concurrent te overtreffen.

Overigens is de SLS AMG Electric Drive niet de snelste elektrische auto op de Nürburgring überhaupt. Die eer gaat namelijk vooralsnog naar de Toyota EV P002, die het circuit in 7:22.32 wist te doen. Verschil is dit model een echte racewagen is, die niet in serie wordt geproduceerd.

De SLS Electric Drive is de krachtigste auto die AMG ooit maakte. Er zijn 4 elektromotoren aan boord met een totaal vermogen van 751 pk en een maximaal koppel van 1.000 Nm. Daarmee accelereert de sportwagen in 3,9 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De Mercedes-Benz is niet alleen een stuk krachtiger dan de Audi R8 E-tron, maar ook veel zwaarder: 2.110 kg versus 1.832 kilo.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding