Wanbetalingen autoverzekeringen verdubbeld

Het aantal mensen dat niet op tijd zijn autoverzekering betaalde is in de eerste vier maanden van 2013 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2012. Dit meldt Independer.

Het gaat om automobilisten die hun premie niet binnen dertig dagen na het verstrijken van de betalingstermijn hebben voldaan. Deze data zijn gebaseerd op het betaalgedrag van klanten waarvoor Independer.nl de premie van autoverzekeringen int. Dat zijn er per maand gemiddeld zo’n 53 duizend.

Volgens de prijsvergelijker realiseren mensen zich niet dat de verzekeraar de dekking bij een premieachterstand van dertig dagen bijna altijd met terugwerkende kracht opschort. "Automobilisten lopen dan kans op een boete van 390 euro en rijden rond in een onverzekerde auto."

Jongeren hebben de meeste moeite om de premie op tijd te betalen. Van de achttien- en negentienjarigen betaalde 5,5 procent de facturen niet binnen dertig dagen. Bij jongeren van 20 t/m 24 jaar was dat 3,3 procent.

Klik hier voor meer informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties
Wanbetalingen autoverzekeringen verdubbeld - Automobielmanagement.nl

Wanbetalingen autoverzekeringen verdubbeld

Het aantal mensen dat niet op tijd zijn autoverzekering betaalde is in de eerste vier maanden van 2013 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2012. Dit meldt Independer.

Het gaat om automobilisten die hun premie niet binnen dertig dagen na het verstrijken van de betalingstermijn hebben voldaan. Deze data zijn gebaseerd op het betaalgedrag van klanten waarvoor Independer.nl de premie van autoverzekeringen int. Dat zijn er per maand gemiddeld zo’n 53 duizend.

Volgens de prijsvergelijker realiseren mensen zich niet dat de verzekeraar de dekking bij een premieachterstand van dertig dagen bijna altijd met terugwerkende kracht opschort. "Automobilisten lopen dan kans op een boete van 390 euro en rijden rond in een onverzekerde auto."

Jongeren hebben de meeste moeite om de premie op tijd te betalen. Van de achttien- en negentienjarigen betaalde 5,5 procent de facturen niet binnen dertig dagen. Bij jongeren van 20 t/m 24 jaar was dat 3,3 procent.

Klik hier voor meer informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties