Kirobo is de humanoïde robot die Toyota heeft ontwikkeld samen met Dentsu Inc, met research center for Advanced Science and Technology van de universiteit van Tokyo (RCAST) en Robo Garage.  Toyota was verantwoordelijk voor de stemherkenningsfunctie.  

De robot zal op 4 augustus 2013 in het Tanegashima Space Center aan boord gaan van het ruimteschip Kounotori 4 met als eindbestemming het International Space Station (ISS). Daarzal Kirobo wachten op de komst van de Japanse astronaut Koichi Wakata. Het zwart-witte robotje met rode beentjes en voetjes moet geduld uitoefenen want Wakata wordt niet eerder dan november of december op het internationale ruimtestation verwacht.

Kirobo is één van de twee humanoïde robots die zijn ontwikkeld zijn op basis van het Kibo Robot Project, een samenwerkingsverband tussen Toyota Motor Corporation, RCAST en Robo Garage. Ook het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) heeft een belangrijke bijdrage aan dit bijzondere project geleverd. RCAST en Robo Garage hebben gewerkt aan de hardware van Kirobo en het mogelijk gemaakt dat de robot in staat is menselijke bewegingen na te bootsen. Dentsu Inc. heeft het hele project begeleid en er voor gezorgd dat Kirobo over een woordenschat beschikt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding