Dat betekent dat de specialist op het vlak van motorfietsgaranties voortaan nieuwe en tweedehandsmotorfietsen tegen reparatiekosten dekt.  KTM_Care  is een totale garantie, zowel bij de verlengde garantie voor nieuwe motorfietsen als bij de garantie voor tweedehandsmotorfietsen. Dat betekent dat alle elektronische en mechanische onderdelen zijn gedekt, op enkele onderdelen na (slijtageonderdelen).

De verlengde garantie voor nieuwe motorfietsen sluit naadloos op de fabrieksgarantie aan en kan naar keuze voor 12 of 24 maanden zonder kilometerbeperking voor alle motorfietsen van het merk KTM worden gesloten. Bovendien heeft de garantienemer ook de mogelijkheid de looptijd jaarlijks voor een periode van steeds twaalf maanden te verlengen. Enige voorwaarde is dat de motorfiets bij het verlengen van de garantie niet ouder is dan twaalf jaar en niet meer dan tachtigduizend kilometer op de teller heeft staan. De garantie kan ook voor tweedehandsmotorfietsen voor 12 of 24 maanden zonder kilometerbeperking worden afgesloten. Vóór vervaldatum van de garantie kan de garantienemer zijn dekking jaarlijks verlengen tot de motorfiets maximum twaalf jaar oud is of sinds de eerste inschrijving tachtigduizend kilometer op de teller heeft staan.

KTM_Care garantie neemt bij schadegevallen de loon- en materiaalkosten integraal over, zonder dat de klant daarvoor vooruit hoeft te betalen. Pas wanneer meer dan vijftigduizend kilometer op de teller staat, betaalt de garantienemer een kleine bijdrage op de materiaalkosten volgens het daadwerkelijk gereden aantal kilometer. De garantie is gebonden aan het voertuig en kan bij verandering van eigenaar binnen de looptijd van de garantie worden overgedragen. KTM_Care garantie is in heel Europa geldig.

Klantendialoog en klantenbinding zijn wezenlijke factoren van duurzaam succes. Om de erkende KTM-dealers bij hun klantenservice te ondersteunen omvat het garantieproduct ook een klantencontactprogramma. Dat maakt het de dealers eenvoudiger met de klanten te communiceren.

42 jaar geleden introduceerde CarGarantie als eerste aanbieder in Duitsland de garantie voor occasions. Het bedrijf, dat inmiddels in achttien Europese landen en China actief is, biedt de automobielbranche individuele garantie- en klantenbindingsprogramma’s voor tweedehands- en nieuwe voertuigen. Sinds 2000 is CarGarantie ook in Nederland vertegenwoordigd. Met een bestand van meer dan 2,1 miljoen garantiecontracten en ongeveer 22 duizend contractpartners is CarGarantie een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespeciaalverzekeraar in Europa.