Wagenpark zoon dictator brengt 2,8 miljoen op

De veiling van het luxueuze Parijse wagenpark van Teodorín Obiang Nguema, een zoon van een Afrikaanse dictator, heeft maandag in de Franse hoofdstad 2,8 miljoen euro opgeleverd.

De veiling was in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van geld door Teodorín, zoon van het langst regerende staatshoofd van Afrika, president Teodoro Obiang Nguema van het olierijke Equatoriaal-Guinea.

De negen auto’s van merken als Bugatti, Ferrari en Maserati, werden in september 2011 door de Franse justitie in beslag genomen (zie fotogalerij rechts van dit artikel), bij de vervolging van Teodorín wegens frauduleuze praktijken met overheidsgeld en witwasserij. De voortvluchtige Teodorín weerspreekt alle beschuldigingen.

Welk geld van de staat en welk geld van de president is, blijkt in Equatoriaal-Guinea overigens moeilijk te achterhalen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wagenpark zoon dictator brengt 2,8 miljoen op - Automobielmanagement.nl

Wagenpark zoon dictator brengt 2,8 miljoen op

De veiling van het luxueuze Parijse wagenpark van Teodorín Obiang Nguema, een zoon van een Afrikaanse dictator, heeft maandag in de Franse hoofdstad 2,8 miljoen euro opgeleverd.

De veiling was in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van geld door Teodorín, zoon van het langst regerende staatshoofd van Afrika, president Teodoro Obiang Nguema van het olierijke Equatoriaal-Guinea.

De negen auto’s van merken als Bugatti, Ferrari en Maserati, werden in september 2011 door de Franse justitie in beslag genomen (zie fotogalerij rechts van dit artikel), bij de vervolging van Teodorín wegens frauduleuze praktijken met overheidsgeld en witwasserij. De voortvluchtige Teodorín weerspreekt alle beschuldigingen.

Welk geld van de staat en welk geld van de president is, blijkt in Equatoriaal-Guinea overigens moeilijk te achterhalen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding