Email-restrictie Ferrari-personeel

Personeel van Ferrari mag in de toekomst nog maar een beperkt aantal mails versturen.

Met deze maatregel hoopt de Italiaanse sportwagenfabrikant het sociaal contact tussen de werknemers te bevorderen. Volgens Ferrari versturen de medewerkers tientallen mails naar elkaar, waarvan er slechts een gedeelte relevant en werkgericht zijn. Met de maatregel verwacht Ferrari dat de ruim 3.000 werknemers meer met elkaar in gesprek gaan in plaats van dat ze elkaar communiceren per mail. Volgens de sportwagenbouwer kunnen werknemers een bepaalde mail voortaan nog maar aan 3 mensen versturen. Een computerprogramma moet tegengaan dat er meer mails verstuurd worden dan is toegestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Email-restrictie Ferrari-personeel - Automobielmanagement.nl

Email-restrictie Ferrari-personeel

Personeel van Ferrari mag in de toekomst nog maar een beperkt aantal mails versturen.

Met deze maatregel hoopt de Italiaanse sportwagenfabrikant het sociaal contact tussen de werknemers te bevorderen. Volgens Ferrari versturen de medewerkers tientallen mails naar elkaar, waarvan er slechts een gedeelte relevant en werkgericht zijn. Met de maatregel verwacht Ferrari dat de ruim 3.000 werknemers meer met elkaar in gesprek gaan in plaats van dat ze elkaar communiceren per mail. Volgens de sportwagenbouwer kunnen werknemers een bepaalde mail voortaan nog maar aan 3 mensen versturen. Een computerprogramma moet tegengaan dat er meer mails verstuurd worden dan is toegestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding