De huidige Beast dateert uit 2009 en is aan vervanging toe. Eind september hoort de uitverkorene dat hij aan de slag mag gaan maar wie die auto dan gaat bouwen wordt waarschijnlijk niet openbaar gemaakt.

President Obama rijdt momenteel in een auto die veel lijkt op een Cadillac DTS en die gebouwd is door General Motors. De nieuwe Beast moet aan een indrukwekkende lijst specificaties voldoen. Ze moet ook die auto weer zowel kogelvrij zijn als bestand tegen biologische wapens, moet er een speciale opbergruimte in zitten voor een hoeveelheid bloed van de president voor geval van nood en krijgt het voertuig ook allerlei hoogwaardige technologische voorzieningen om te voorkomen dat de president tijdens zijn telefoontjes vanuit de auto kan worden afgeluisterd. Om dat alles in beweging te krijgen en te bouwen, zal er een motor in komen van 400 pk. Al met al komt de nieuwe presidentiele limo daarmee al snel op een goede kwart miljoen dollar. Verwacht wordt dat de auto niet voor 2015 zal worden afgeleverd en dus vooral gebruikt zal worden door de opvolger van Obama.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding