Britten testen auto zonder bestuurder (filmpje)

Het Britse ministerie voor transport gaat later dit jaar auto’s zonder bestuurder testen op de openbare weg.

Op dit moment worden al proefritten uitgevoerd op afgesloten wegen en testbanen maar nu gaan de auto’s ook de gewone weg op. Voor de zekerheid zit er voorlopig nog wel iemand achter het stuur maar die raakt dat alleen aan als er iets fout gaat.

De ‘driverless cars’ zijn rondom uitgerust met sensors en camera’s om het verkeer van alle kanten in de gaten te houden. In de Verenigde Staten wordt al geruime tijd proef gereden met de vaak als Google-auto aangeduide voertuigen. Een enkele Amerikaanse staat heeft er inmiddels ook al een wegvergunning voor afgegeven. De Britten willen nu zelf bekijken of dergelijke auto’s de veiligheid in het verkeer kunnen verbeteren en ook meer efficiënt zijn in het brandstofverbruik. De testritten worden uitgevoerd door technici van de universiteit van Oxford die voorlopig gebruik maken van een aangepaste Nissan Leaf. De onderzoeken maken deel uit van een lange termijn strategie om de congestie in het Britse verkeer terug te dringen en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen, aldus het ministerie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten testen auto zonder bestuurder (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Britten testen auto zonder bestuurder (filmpje)

Het Britse ministerie voor transport gaat later dit jaar auto’s zonder bestuurder testen op de openbare weg.

Op dit moment worden al proefritten uitgevoerd op afgesloten wegen en testbanen maar nu gaan de auto’s ook de gewone weg op. Voor de zekerheid zit er voorlopig nog wel iemand achter het stuur maar die raakt dat alleen aan als er iets fout gaat.

De ‘driverless cars’ zijn rondom uitgerust met sensors en camera’s om het verkeer van alle kanten in de gaten te houden. In de Verenigde Staten wordt al geruime tijd proef gereden met de vaak als Google-auto aangeduide voertuigen. Een enkele Amerikaanse staat heeft er inmiddels ook al een wegvergunning voor afgegeven. De Britten willen nu zelf bekijken of dergelijke auto’s de veiligheid in het verkeer kunnen verbeteren en ook meer efficiënt zijn in het brandstofverbruik. De testritten worden uitgevoerd door technici van de universiteit van Oxford die voorlopig gebruik maken van een aangepaste Nissan Leaf. De onderzoeken maken deel uit van een lange termijn strategie om de congestie in het Britse verkeer terug te dringen en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen, aldus het ministerie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding