De ANWB is dankzij de unieke positie in Nederland en duidelijke visie op mobiliteit een zeer waardevolle partner voor de award, aldus directeur Klaas Willem van Ommen van Stichting AIA. De ANWB zal AIA financieel ondersteunen en een bijdrage leveren aan de invulling van het dagprogramma tijdens de eerste uitreiking van de award begin 2014. Ook de tweede partner Koops Furness biedt de stichting financiële ondersteuning.

De AIA werd eerder deze zomer aangekondigd door de vijf initiatiefnemers, namelijk RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Met de prijs willen de partners de innovatiekracht in Nederland binnen de sector onder de aandacht brengen en versterken. Een onafhankelijke jury kent iedere twee jaar de award toe aan de ‘meest baanbrekende initiatieven’ van Nederlandse bodem.

Innovatie is van essentieel belang voor de ontwikkeling van de automotive sector, vooral gezien de grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder milieubelasting, congestie en de eindigheid van fossiele brandstoffen. De Automotive Innovation Award wil de Nederlandse innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en overheid.

De eerste uitreiking zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2014. Deelname aan de Award staat open voor voor fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden. Een onafhankelijke jury evalueert de inzendingen op onder meer hun werkelijke innovatieve waarde op de lange termijn en hun baanbrekende karakter.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding