Allianz Nederland biedt vanaf nu een verzekering aan die speciaal is afgestemd op de wensen van bestuurders van elektrische auto’s. De verzekering omvat onder meer een speciale pechhulpdekking bij een lege accu en een dekking voor schade aan de eigen laadpaal.

Bestuurders van een elektrische auto hebben specifieke dienstverlening nodig, vindt Allianz Nederland. De verzekeraar speelt  daarop in met een speciale verzekering. De verzekering biedt extra’s als speciale pechhulp  voor als bijvoorbeeld de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt de verzekerde speciale pechhulp. Een hulpverlener brengt de verzekerde naar zijn eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal. Ook biedt de verzekering een secundaire dekking voor schade aan de eigen laadpaal. Verder kunnen de verzekerden vertrouwen op schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs. Allianz wil met de nieuwe verzekering ‘een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van elektrisch rijden’.

Op dit moment monitort Allianz de ervaringen met de nieuwe verzekering. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met een groep intermediairs die affiniteit hebben met elektrisch rijden of klanten hebben met een elektrische auto. Op basis daarvan wordt de verzekering nog verder afgestemd op de behoeften van de verzekerden. Na deze aanscherping volgt de brede marktintroductie van de verzekering.

Als tweede autoverzekeraar van Nederland volgt Allianz de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van auto’s nauwlettend. Elektrisch rijden is een van die ontwikkelingen. Allianz Nederland ziet daarvoor een grote toekomst. De markt is nog klein maar het aantal elektrische auto’s groeit op dit moment explosief. In april 2012 reden er ongeveer drieduizend elektrische auto’s in Nederland, in april 2013 waren dat er al ruim negenduizend. De overheid heeft een doelstelling van tweehonderdduizend  elektrische voertuigen in 2020.

"Elektrisch rijden biedt Allianz als verzekeraar volop kansen: nieuwe doelgroepen met nieuwe verzekeringsbehoeften", vindt Steven Plug, directeur Fleet bij Allianz Nederland. "Daar spelen we op in door onze nieuwe propositie met een speciale dekking voor accu’s en oplaadpalen. Bovendien treden we op 1 augustus 2013 toe tot DOET, de belangenorganisatie op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland. Binnen Stichting DOET werken allerlei partijen samen die kennis delen op het gebied van elektrisch rijden. Dit biedt ons een goed zicht op de behoeftes en risico’s die er zijn. En dat helpt ons weer om onze verzekeringen en dienstverlening verder te verbeteren."

Allianz Nederland Groep is een onderdeel van Allianz Group, één van de grootste financiële instellingen ter wereld met 76 miljoen klanten. Allianz is een gespecialiseerde verzekeraar in vier segmenten: levens-, schade-, inkomensverzekeringen en vermogensbeheer. Allianz Nederland noemt zichzelf voor de schademarkt ‘een belangrijke speler’ met sterke posities in zakelijke verzekeringen en voertuigverzekeringen.