Explosieve stijging diefstal Land Rovers

Al enige maanden vinden er diverse diefstallen plaats van Land Rovers. Het gaat om de types Freelander, Discovery 4, Range Rover(Vogue), Range Rover Sport en Range Rover Evoque. De voertuigen worden zowel van de openbare weg als van bedrijfsterreinen meegenomen.

Tot op heden gaat het om de dieselmodellen, behalve bij de Freelander, zo meldt verzekeraar Bovemij. Nadat (dak)ramen zijn vernield, worden de voertuigen gesaboteerd en vervolgens rijdend meegenomen. Zowel gekentekende als nieuwe, ongekentekende, voertuigen worden ontvreemd. In enkele gevallen worden ook kentekenplaten van vergelijkbare voertuigen gestolen; het vermoeden is dat deze kentekenplaten op de ontvreemde voertuigen geplaatst worden. Auto’s die zijn voorzien van een voertuigvolgsysteem zijn in de meeste gevallen teruggevonden.

Explosieve stijging diefstal Land Rovers - Automobielmanagement.nl

Explosieve stijging diefstal Land Rovers

Al enige maanden vinden er diverse diefstallen plaats van Land Rovers. Het gaat om de types Freelander, Discovery 4, Range Rover(Vogue), Range Rover Sport en Range Rover Evoque. De voertuigen worden zowel van de openbare weg als van bedrijfsterreinen meegenomen.

Tot op heden gaat het om de dieselmodellen, behalve bij de Freelander, zo meldt verzekeraar Bovemij. Nadat (dak)ramen zijn vernield, worden de voertuigen gesaboteerd en vervolgens rijdend meegenomen. Zowel gekentekende als nieuwe, ongekentekende, voertuigen worden ontvreemd. In enkele gevallen worden ook kentekenplaten van vergelijkbare voertuigen gestolen; het vermoeden is dat deze kentekenplaten op de ontvreemde voertuigen geplaatst worden. Auto’s die zijn voorzien van een voertuigvolgsysteem zijn in de meeste gevallen teruggevonden.