De Telegraaf meldde dat een BMW op de A1 van de weg raakte, over de kop sloeg en in een greppel terecht kwam. Volgens de politie maakten de vier winterbanden onder de auto het erg lastig om de auto op de weg te houden. Door de zomerhitte zou het zachte rubber van winterbanden zorgen voor tot dertig procent minder grip op de weg.

Toch blijken nog veel auto’s in de lente en zomer op winterbanden te rijden. Uit het recent gehouden Rolling Wheel onderzoek van Vaco bleek dat in juni nog 407.000 personenauto’s op winterbanden rijden en dat bijna 114.000 op banden voor verschillende seizoenen rijdt. Edwin Brinksma, Branchemanager van Vaco, zegt in het Telegraaf artikel dat dat komt omdat de winter vrij lang heeft aangehouden. "Maar ook omdat mensen hebben verzuimd te wisselen vanuit economisch oogpunt." Hij noemt het rijden op winterbanden in de zomer ‘absoluut onverstandig’.