Jaguar van Dick van Dyke spontaan in de fik

Dick van Dyke, de inmiddels 87-jarige Amerikaanse acteur van onder meer Chitty Chitty Bang Bang (met fantasie-auto) en Mary Poppins en The Dick van Dyke Show, is gisteren ontsnapt aan de dood toen zijn Jaguar op een snelweg bij Los Angeles spontaan in de fik vloog.

Van Dyke dacht eerst dat hij een lekke band had maar zag toen rook onder de motorkap vandaan komen. Aanvankelijk bleef hij echter in de auto zitten om de hulpdiensten te bellen. Een toevallig passerende brandweerman trok de acteur toch maar snel uit zijn wagen, die direct daarop volledig vlam vatte. ‘’Ik heb nog een leuke tweedehands Jag te koop,” vertelde Van Dyke aan een plaatselijk radiostation toen hij eenmaal weer veilig thuis was.

Van Dyke is vooral beroemd geworden door de Dick van Dyke Show, een typisch voorbeeld van een situation comedy of sitcom, die in de jaren zestig van de vorige eeuw een groot succes was op de Amerikaanse televisie.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar van Dick van Dyke spontaan in de fik - Automobielmanagement.nl

Jaguar van Dick van Dyke spontaan in de fik

Dick van Dyke, de inmiddels 87-jarige Amerikaanse acteur van onder meer Chitty Chitty Bang Bang (met fantasie-auto) en Mary Poppins en The Dick van Dyke Show, is gisteren ontsnapt aan de dood toen zijn Jaguar op een snelweg bij Los Angeles spontaan in de fik vloog.

Van Dyke dacht eerst dat hij een lekke band had maar zag toen rook onder de motorkap vandaan komen. Aanvankelijk bleef hij echter in de auto zitten om de hulpdiensten te bellen. Een toevallig passerende brandweerman trok de acteur toch maar snel uit zijn wagen, die direct daarop volledig vlam vatte. ‘’Ik heb nog een leuke tweedehands Jag te koop,” vertelde Van Dyke aan een plaatselijk radiostation toen hij eenmaal weer veilig thuis was.

Van Dyke is vooral beroemd geworden door de Dick van Dyke Show, een typisch voorbeeld van een situation comedy of sitcom, die in de jaren zestig van de vorige eeuw een groot succes was op de Amerikaanse televisie.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding