Marktplaats Auto-inruilservice van Buitenhuis naar BVA

BVA Auctions neemt de IT-activiteiten voor Marktplaats Auto-inruilservice over van het failliete Buitenhuis Automotive.

Verder heeft BVA een licentie gesloten voor het Buitenhuis-waardebepalingssysteem Autotaxatie. Net. Juridisch gezien is de Voertuig Inruil Maatschappij (een nieuwe, specifiek voor dit doel opgerichte dochter van BVA) eigenaar van het verworven intellectueel eigendom en de applicaties. Ook vier medewerkers van Buitenhuis alsmede een deel van de inventaris zijn meegegaan naar BVA.

Commercieel directeur Rob Meijer spreekt van "een heel mooi, transparant platform, dat goed past bij de filosofie van BVA en een jarenlange know how herbergt. Verder zien wij een grote potentie in de module die is opgezet met Marktplaats." Meer overnames verwacht Meijer vooralsnog niet. "Wij zijn niet op acquisitiepad. Dit was puur een mooie oppurtunity, die we prima konden integreren."  

Ook Marktplaats spreekt van "mooi nieuws", omdat "de kracht van de data en het netwerk van Buitenhuis behouden blijft en daarnaast wordt verrijkt met de online expertise en brede ervaring op het gebied van veilingen van BVA." Ook voor de Nederlandse autoverkoper is de ontwikkeling positief, aangezien die "hiermee snel een gegarandeerd bod krijgt voor zijn/haar auto."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Marktplaats Auto-inruilservice van Buitenhuis naar BVA. Schimmige praktijken met partijen die failliet gaan en plots een nieuw baasje hebben. Marktplaats spreekt over dealers maar de bedrijven die zij hierbij betrekken zijn handelaren die geen garantie bieden en zelden een NAP goedgekeurde auto aanbieden. Daarom heeft Marktplaats ook geen selectie mogelijkheid om auto’s met Nationale AutoPas te selecteren.

Geplaatst door: Jorge van Oranje op
Marktplaats Auto-inruilservice van Buitenhuis naar BVA - Automobielmanagement.nl

Marktplaats Auto-inruilservice van Buitenhuis naar BVA

BVA Auctions neemt de IT-activiteiten voor Marktplaats Auto-inruilservice over van het failliete Buitenhuis Automotive.

Verder heeft BVA een licentie gesloten voor het Buitenhuis-waardebepalingssysteem Autotaxatie. Net. Juridisch gezien is de Voertuig Inruil Maatschappij (een nieuwe, specifiek voor dit doel opgerichte dochter van BVA) eigenaar van het verworven intellectueel eigendom en de applicaties. Ook vier medewerkers van Buitenhuis alsmede een deel van de inventaris zijn meegegaan naar BVA.

Commercieel directeur Rob Meijer spreekt van "een heel mooi, transparant platform, dat goed past bij de filosofie van BVA en een jarenlange know how herbergt. Verder zien wij een grote potentie in de module die is opgezet met Marktplaats." Meer overnames verwacht Meijer vooralsnog niet. "Wij zijn niet op acquisitiepad. Dit was puur een mooie oppurtunity, die we prima konden integreren."  

Ook Marktplaats spreekt van "mooi nieuws", omdat "de kracht van de data en het netwerk van Buitenhuis behouden blijft en daarnaast wordt verrijkt met de online expertise en brede ervaring op het gebied van veilingen van BVA." Ook voor de Nederlandse autoverkoper is de ontwikkeling positief, aangezien die "hiermee snel een gegarandeerd bod krijgt voor zijn/haar auto."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Marktplaats Auto-inruilservice van Buitenhuis naar BVA. Schimmige praktijken met partijen die failliet gaan en plots een nieuw baasje hebben. Marktplaats spreekt over dealers maar de bedrijven die zij hierbij betrekken zijn handelaren die geen garantie bieden en zelden een NAP goedgekeurde auto aanbieden. Daarom heeft Marktplaats ook geen selectie mogelijkheid om auto’s met Nationale AutoPas te selecteren.

Geplaatst door: Jorge van Oranje op