Dudenhöffer onderbouwt zijn standpunt onder verwijzing naar statistieken. Sinds 1995 is het aandeel 45-minners bij kopers van nieuwe personenwagens gedaald van 48 naar 27 procent. En het aandeel van de vrouw bij de kopers is sinds langere tijd stationair: 33,5 procent in de eerste helft van 2013.

Wat niet helpt om meer evenwicht tussen de beide seksen te creëren is het feit dat volgens berekeningen van Dudenhöffers eigen Center Automotive Research maar zes procent van de posities in het automotive topsegment wordt bekleed door vrouwen. "Autofabrikanten staan in dit opzicht allesbehalve in het midden van de samenleving. Het ontbreekt aan een concept voor jonge mensen en vrouwen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding