De peiling onder beroepschauffeurs van lichte commerciële voertuigen leert dat 44 procent rustiger aandoet om brandstof- en slijtagekosten te besparen. Daarnaast zegt bijna de helft (49 procent) dat werkdruk de reden is om eerder risico’s te nemen in hun zakelijke wagens. Ook geeft 68 procent toe te hard te rijden in de auto van de zaak. Bijna een derde (dertig procent) van de werkgevers betaalt  de bekeuringen van zijn personeel.

28 Procent van de respondenten gaf aan dat hun werkgever trainingen aanbiedt om hen te helpen zuiniger en veiliger te laten rijden. 37 Procent zei dat hun werkgever gebruik maakt van technologie om het rijgedrag en brandstofgebruik te monitoren.

TomTom ondervroeg 726 beroepschauffeurs: 150 in het Verenigd Koninkrijk, 150 in Duitsland, 126 in Nederland; 150 in Frankrijk en 150 in Spanje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding