Trein met nieuwe Fiats stort van brug in Voeren (filmpje)

Nabij Voeren is een goederentrein geladen met auto’s dwars door de railing van een brug gecrasht en 25 meter naar beneden gedenderd.

In Remersdaal bij Voeren zijn dinsdagochtend drie wagons met nieuwe Fiats ontspoord. Het treinongeval gebeurde rond 5 uur. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en donderden vijfentwintig meter naar beneden.

Volgens Huub Broers, burgemeester van Voeren, moet nog bekeken worden hoe de bergingswerken zullen verlopen. "Het is aan het parket om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Een trein stond stil, terwijl de andere aankomende trein aan het afremmen was. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden.

Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven. Bovenleidingen zijn afgeknapt. Het treinverkeer op deze goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland zal lange tijd stil liggen, " aldus Huub Broers, die ter plaatse de toestand ging bekijken. (Belga/EE)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Trein met nieuwe Fiats stort van brug in Voeren (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Trein met nieuwe Fiats stort van brug in Voeren (filmpje)

Nabij Voeren is een goederentrein geladen met auto’s dwars door de railing van een brug gecrasht en 25 meter naar beneden gedenderd.

In Remersdaal bij Voeren zijn dinsdagochtend drie wagons met nieuwe Fiats ontspoord. Het treinongeval gebeurde rond 5 uur. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en donderden vijfentwintig meter naar beneden.

Volgens Huub Broers, burgemeester van Voeren, moet nog bekeken worden hoe de bergingswerken zullen verlopen. "Het is aan het parket om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Een trein stond stil, terwijl de andere aankomende trein aan het afremmen was. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden.

Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven. Bovenleidingen zijn afgeknapt. Het treinverkeer op deze goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland zal lange tijd stil liggen, " aldus Huub Broers, die ter plaatse de toestand ging bekijken. (Belga/EE)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding