Vandaag (4 oktober) is het beeld door directeur Thomas Sedran van Chevrolet Europe officieel overgedragen aan de geboortestad van Louis Chevrolet. De sculptuur is een buste van Louis Chevrolet, met een hoogte van ruim vijf meter en een gewicht van acht ton het grootste in zijn soort. Het beeld is ontworpen door de kunstenaar Christian Gonzenbach uit Genève. Het is vervaardigd van gepolijst roestvrij staal."Chevrolet staat wereldwijd bekend als één van de meest iconische Amerikaanse automerken. De man die het merk ruim honderd jaar geleden oprichtte, bracht zijn eerste levensjaren hier in La Chaux-de-Fonds door. We zijn er trots op om eer te betonen aan onze Zwitserse afkomst en onze band met Chevrolet’s geboorteplaats door dit unieke kunstwerk over te dragen," zei Sedran. De sculptuur is ontworpen door Christian Gonzenbach die een kunstcompetitie had gewonnen. Een internationale jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Chevrolet, La Chaux-de-Fonds en de kunstwereld selecteerden Gonzenbach’s project als de beste van vier inzendingen.  

De sculptuur is met een glanzend metalen oppervlak zo glad als glas. Het beeld is in een periode van twaalf maanden gegoten en gelast in een speciale gieterij in de Taiwanese hoofdstad Taipei. "Het beeld van Louis Chevrolet is het belangrijkste kunstwerk dat ik tot nu toe heb gecreëerd. Gezien de grootte en complexiteit van het project realiseerde ik mij dat ik out of the box moest denken en ik heb een team geformeerd van uiterst deskundige mensen: 3D-experts, engineers en mensen die gespecialiseerd waren in gieten, lassen en polijsten," aldus de kunstenaar. "Je ziet eigenlijk nergens het metaal; het gladgepolijste oppervlak van de sculptuur geeft de weerspiegeling van de omgeving weer. De kleur verandert voortdurend door iedere wolk die overdrijft."

De buitenkant van de acht ton wegende sculptuur is vervaardigd van 71 platen hoogwaardig, roestvaststaal. De sculptuur staat op een 28 centimeter hoog zwart voetstuk van massief beton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding