Voormalig F1-coureur Maria de Villota overleden

Maria de Villota (33), die in 2011 haar eerste F1-ervaring opdeed en vervolgens als reserverijder bij Marusia aan de slag ging, is vanmorgen dood gevonden in een hotelkamer in het Spaanse Sevilla.

Zij was in de stad om voorbereidingen te treffen voor de lancering van haar autobiografie. Forensische medewerkers van de Spaanse politie stellen momenteel een onderzoek in naar mogelijke sporen van een niet-natuurlijke dood. Maria crashte vorig jaar juli tijdens een test met het Marusia-team op Duxford Aerodrome, een voormalig vliegveld in Engeland. Zij had ernstig hersenletsel en zware verwondingen aan haar gezicht en verloor een oog doordat zij tegen de geopende klep van een van de vrachtwagens van het team was gecrasht. Het ongeluk gebeurde daags nadat zij als Ambassadeur van de Commission Women in Motorsport was geïnstalleerd tijdens een feestelijke ceremonie op het kantoor van de FIA in Parijs.

Na het ongeluk onderging De Villota talloze operaties, maar zij was binnen de kortste keren weer paraat om haar rol weer van ambassadeur van de WMC en als ambassadeur voor de FIA Action for Road Safety weer op te pakken. Eerder dit jaar trad zij in het huwelijk.

Maria was de dochter van ex-Formule 1 coureur Emilio de Villota en nam deel aan races voor het WTCC en de Superleague Formula. Zij zal bij de commissieleden en allen die haar gekend hebben, blijven voortleven om haar racetalent, positieve instelling, moed en doorzettingsvermogen en een voorbeeld blijven voor vrouwen in de motorsport. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voormalig F1-coureur Maria de Villota overleden - Automobielmanagement.nl

Voormalig F1-coureur Maria de Villota overleden

Maria de Villota (33), die in 2011 haar eerste F1-ervaring opdeed en vervolgens als reserverijder bij Marusia aan de slag ging, is vanmorgen dood gevonden in een hotelkamer in het Spaanse Sevilla.

Zij was in de stad om voorbereidingen te treffen voor de lancering van haar autobiografie. Forensische medewerkers van de Spaanse politie stellen momenteel een onderzoek in naar mogelijke sporen van een niet-natuurlijke dood. Maria crashte vorig jaar juli tijdens een test met het Marusia-team op Duxford Aerodrome, een voormalig vliegveld in Engeland. Zij had ernstig hersenletsel en zware verwondingen aan haar gezicht en verloor een oog doordat zij tegen de geopende klep van een van de vrachtwagens van het team was gecrasht. Het ongeluk gebeurde daags nadat zij als Ambassadeur van de Commission Women in Motorsport was geïnstalleerd tijdens een feestelijke ceremonie op het kantoor van de FIA in Parijs.

Na het ongeluk onderging De Villota talloze operaties, maar zij was binnen de kortste keren weer paraat om haar rol weer van ambassadeur van de WMC en als ambassadeur voor de FIA Action for Road Safety weer op te pakken. Eerder dit jaar trad zij in het huwelijk.

Maria was de dochter van ex-Formule 1 coureur Emilio de Villota en nam deel aan races voor het WTCC en de Superleague Formula. Zij zal bij de commissieleden en allen die haar gekend hebben, blijven voortleven om haar racetalent, positieve instelling, moed en doorzettingsvermogen en een voorbeeld blijven voor vrouwen in de motorsport. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding