De toonaangevende ‘Website van het Jaar-verkiezing’ is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door MetrixLab en Emerce. Consumenten konden binnen twintig verschillende categorieën stemmen. "We zijn dankbaar en trots op deze jarenlange erkenning door het grote publiek", aldus Michiel Aker van Marktplaats.nl. "Deze onderscheiding laat zien dat de gebruikers hun weg op de site weten te vinden en ook waarderen. Met ons grote aanbod aan auto’s op Marktplaats willen we onze gebruikers nu en in de toekomst zo goed mogelijk blijven bedienen".

Marktplaats.nl is vanaf 2004 elk jaar in de prijzen gevallen bij de verkiezing in verschillende categorieën, zoals e-commerce, e-commerce & veilingsites, populairste shoppingsite en populairste auto- en vervoersite. Meer dan 860.000 mensen hebben in september en oktober hun stem uitgebracht via websitevanhetjaar.nl. Zij hadden keuze uit twintig categorieën en konden hun favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp.

Met ruim een miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats naar eigen zeggen de autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Marktplaats voegt gratis extra informatie over de auto’s aan de advertenties toe. Samen met de online tips en checklist om de aan- of verkoop van een occasion eenvoudiger te maken, is Marktplaats een goede plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van e-Bay en is gevestigd in Amsterdam. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding