Men heeft een onderzoek voorbereid, dat uiteindelijk tot een recall kan leiden. De Model S wordt ook in Europa verkocht.

Topman Elon Musk van Tesla heeft deze week bestreden dat de Model S brandgevaarlijk zou zijn (zie filmpje). In vergelijking met auto’s met verbrandingsmotoren zou het risico zelfs kleiner zijn, waarbij Musk diverse statistieken aanvoerde. Volgens hem is er ‘geen veiligere auto op de weg dan een Model S’.

Bij twee ongelukken in de VS was sprake van een metalen voorwerp op de weg dat de accu’s (die in de bodem zijn ingebouwd) beschadigde. In het derde geval, in Mexico, ging het om een botsing. In alle drie gevallen kon de bestuurder ongedeerd de auto verlaten. Tesla zou nu de bodemvrijheid van de auto gaan vergroten en heeft z’n garantie in geval van brand uitgebreid. De branden hebben de beurskoers van Tesla laten zakken: gisteren daalde de waarde van het aandeel weer vier procent.

Tegenover de hoogste koers, anderhalve maand geleden, is de waarde met veertig procent gedaald. Maar die is daarmee nog steeds drie keer zo hoog als begin dit jaar. Musk heeft ook verklaard dat de hoogste waarde van het aandeel Tesla niet helemaal reëel was en dat de koersdaling dus wel (deels) te verwachten was.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding