Veel Belgische tankstations verdwenen

In België zijn de afgelopen tien jaar 20 procent van alle tankstations verdwenen.

Begin dit jaar telde het land nog 3.158 tankstations, dat is een kleine 700 minder dan in 2003, meldt dagblad Le Soir. Volgens de krant heeft België met Italië het laagste volume aan verkochte brandstof per tankstation in Europa. Bij de zuiderburen verkoopt zo’n bedrijf gemiddeld 2,2 miljoen liter per jaar terwijl dat in Frankrijk op 3,5 miljoen liter en in Groot-Brittannië zelf op 4,2 miljoen liter uitkomt. Le Soir meldt verder dat Total verwacht dat de komende jaren nog veel kleine tankstations zullen moeten sluiten omdat ze de kosten voor de vereiste milieumaatregelen niet op kunnen brengen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Veel Belgische tankstations verdwenen - Automobielmanagement.nl

Veel Belgische tankstations verdwenen

In België zijn de afgelopen tien jaar 20 procent van alle tankstations verdwenen.

Begin dit jaar telde het land nog 3.158 tankstations, dat is een kleine 700 minder dan in 2003, meldt dagblad Le Soir. Volgens de krant heeft België met Italië het laagste volume aan verkochte brandstof per tankstation in Europa. Bij de zuiderburen verkoopt zo’n bedrijf gemiddeld 2,2 miljoen liter per jaar terwijl dat in Frankrijk op 3,5 miljoen liter en in Groot-Brittannië zelf op 4,2 miljoen liter uitkomt. Le Soir meldt verder dat Total verwacht dat de komende jaren nog veel kleine tankstations zullen moeten sluiten omdat ze de kosten voor de vereiste milieumaatregelen niet op kunnen brengen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding