Aan de onlangs begonnen uitrol is een pilot vooraf gegaan. Daaruit bleek volgens Sonax-directeur Rob Koch dat de aanpak inderdaad leidt tot meer contactmomenten en omzet. "We reiken de ondernemer communicatiemiddelen aan om de klant terug te laten komen. De volledige marketing, met zaken als leaflets voor op de balie, advertenties en een garantiebewijs."

De merkdealer of universeel krijgt de keus uit drie pakketten, gericht op de particulier: Interieur, Exterieur of Interieur + Exterieur. Eventueel aan te vullen met een glansverzegeling, ozonbehandeling (geurverwijdering) of lakverzegeling. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt door een van de twintig franchisers. Tussen de adviesprijzen voor de consument en het autobedrijf zit volgens Sonax circa dertig procent marge.

Meer hierover in de Oliebollen-special van Automobiel Management, die op 19 december verschijnt.